miércoles, 27 de mayo de 2009

Cartell Joventut Socialista

“¿En qué se convierten tus ideas si no votas?” es pregunta la facció de la joventut socialista. I jo responc: si votes, en merda. Com la que estan creant a partir d’una imatge, o més ben dit un símbol, com és Ché (Ernesto Guevara).
Han convertit un referent de la lluita contra la societat opressora en un element propi d’aquesta societat. El capitalisme utilitza l’espectacle i els grans moviments de masses, per poder continuar desenvolupant la seva funció. Tot el que representa una un problema per la institució capitalista, després de passar per un procés de “renovació” (manipulació), s’acaba convertint en un objecte propi i comú dins la societat –i si no, fixem-nos en quants productes com camisetes o bosses de Ché i A d’anarquia existeixen -. Tot acaba formant part de la societat de l’espectacle. Una societat controlada per uns agents manipuladors que s’encarreguen de assossegar a la població.
Una vegada criticada la imatge del cartell, vaig a explicar la meva opinió en referent a l’eslògan. Si tornem al concepte de societat de l’espectacle, ens adonem que un de les forces de les quals disposa (biopoder), és la capacitat d’eliminar tot ideal polític i convertir aquest en una imatge a la venta (no en el sentit literal de la paraula) dels electors. O sigui, que les idees que s’han convertit en “algo” gracies al vot, en realitat s’han convertit en la podridura que genera la societat.
Resumint en una sola idea, la política es basa en el sistema de compra i venta. La política i tot ideal s’ha convertit en part de les deixalles creades per el sistema. Francament, comença a fer molta pudor.